Bemutatkozás

Az én FÁM Kft.

2018-ban alapítottam a cégem, a fával való munka szeretete miatt. Cégünk azóta folyamatos fejlődésben van. Jelenleg 9 fős csapattal állunk az ügyfeleink rendelkezésére. Magyarország legtapasztaltabb CLT szerkezet építői vagyunk, a legtöbb referencia anyaggal is mi rendelkezünk. Egyedülállóan az anyagra és a kivitelezésre is ÁRGARANCIÁT adunk. Folyamatosan keressük az innovatív anyagokat, módszereket, eszközöket az ügyfelein igényeinek legmagasabb szintű kielégítésére. Dolgoztunk hibrid CLT megoldásokkal, duó-trió kombinációkkal, különleges kapcsolatokkal.

Penczi András – kivitelező és tulajdonos

Miért CLT? Hol találkozott vele?

2018-ban találnunk kellett egy olyan építkezési formát, amely gyors és elérhető. Mivel asztalosipari cégem van, olvastam a szakmai cikkeket és így találtam rá egy cikkére a CLT technológiáról. Kicsit utána néztem külföldi szakirodalomban és nagyon meggyőzött.

Gyors, nem könnyűszerkezetes, nem repedeznek a falak, derékszög az derékszög, az egyenes az egyenes, köszönhetően a CNC megmunkálásnak, földrengés biztos, jobb a tűzállósága a betonnál, passzívház technológia, környezetbarát, egészséges élettér. ÉS a falak vékonysága miatt kb 9-10m2 plusz hasznos alapterület nyerhető egy 100m2 hagyományos téglaépületekhez képest.

Ennél többet nem is remélhettem egy otthontól.

Kivitelezést Őnök végzik. Miért döntött így?

Nehéz volt találni kivitelezőt megfelelő áron, egy olyan technológiánál, ami tulajdonképpen nem is létezik még itthon. Valamint, mivel amúgy is szakmámhoz közel áll a fa és annak megmunkálása, cégem AZ ÉN FÁM Kft. által, így adta magát a megoldás. Egyébként is nagyon élvezem a CLT panelekkel való tervezést, kivitelezést. Akár csak a csapatom.

Mi alapján tervezi a kivitelezést? Hogy készül elő?

A kivitelezés áll egy mérnöki munkából és magából a szerelésből. A mérnöki munka a megfelelő sorrendet, daruzási logisztikát foglalja magába. A megfelelő műszaki tartalom kiválasztása.

A szerelés viszont nagyon logikus és gyors. A technológia egy rendszer, így adottak a rendszerhez tartozó szerszámok, anyagok, kiegészítők. A CLT technológiát támogató cégek nagyon segítőkészek, összedolgoznak. Mindenki érdekelt a hazai meghonosításban.