Gyakran ismételt kérdések

Rendben, tetszik a CLT. De hogyan fogjak neki?

Nos kell egy terv. Vagy egy hozott tervből tudunk dolgozni, vagy tudunk ajánlani tervezőmérnököt aki már dolgozott ilyen épületen. Ha ez megvan akkor már kérhetünk előzetes ajánlatot a gyártól, ami ráadásul egész pontos. Amennyiben ezt elfogadjuk, akkor jön a statikus mérnök. Az ő szerepe a statikai jellemzők mellett a gyártmánytervek elkészítése, ami alapján gyártják le az épületet. Ezek után jövünk Mi is a kivitelezés előkészítésével. A gyártmányterv alapján pontos árajánlat készül ami nem fog változni. Elkészítjük a műszaki kivitelezés tervezését, a logisztikai tervezést, a szerelő anyagok kalkulációját, stb.

Időben hogyan néz ez ki?

A tervek alapján a gyár 5-8 hét alatt szállít. Az összeszerelés egy átlagos családi ház esetén olyan 1 hét. A gyártás alatt a ház alapját is el tudjuk készíteni.

Mennyibe kerül?

A legnagyobb kérdés. Minden épület más. Több- kevesebb falak, kisebb-nagyobb szobák, stb… Persze ez az amit egy megrendelő sem akar olvasni. Mi mondunk egy mihez tartáshoz való összeget, ami persze nem ajánlat, csak tapasztalat. A referencia ház egy 312nettó m2 ház esetén 110.000.-/m2 bruttó volt a CLT panelek (ipari minőségben) ára szállítással együtt, de szerelés nélkül. A teljes épület telek nélkül bruttó 300.000.-/m2 alatt van kulcsra kész állapotban 2019-es árak mellett. De ez kevesebb is lehet mert ez magában foglalt egy 28m2 pincét, Internormos 3 rétegű alu-műanyag nyílászárókat, stb.. amik nem az olcsó kategória. Vagyis összegezve messze versenyképes technológia.