Gyakran ismételt kérdések

Rendben, tetszik a CLT. De hogyan fogjak neki?

Nos, kell egy terv. Vagy egy hozott tervből tudunk dolgozni, vagy tudunk ajánlani tervezőmérnököt, aki már dolgozott ilyen épületen. Ha ez megvan, akkor már kérhetünk előzetes ajánlatot a gyártól, ami ráadásul egész pontos. Amennyiben ezt elfogadjuk, akkor jön a statikus mérnök. Az ő szerepe a statikai jellemzők mellett a gyártmánytervek elkészítése, ami alapján gyártják az épületet. Ezek után jövünk Mi, a kivitelezés előkészítésével. A gyártmányterv alapján pontos árajánlat készül, ami nem fog változni. Elkészítjük a műszaki kivitelezés tervezését, a logisztikai tervezést, a szerelő anyagok kalkulációját, stb.

Időben hogyan néz ez ki?

A tervek alapján a gyár 5-8 hét alatt szállít. Az összeszerelés egy átlagos családi ház esetén (100-120m2) olyan 1 hét. A gyártás alatt a ház alapja is el tud készülni.

Mennyibe kerül?

A legnagyobb kérdés. Minden épület más. Több- kevesebb falak, kisebb-nagyobb szobák, stb… Persze ez az amit egy megrendelő sem akar olvasni. Mi mondunk egy mihez tartáshoz való összeget, ami persze nem ajánlat, csak tapasztalat. 2023 évben, eddigi szállítások alap négyzetméterre kb 142,000.-HUF+áfa/m2 áron jöttek. Ennél pontosabb számítás kb 850-1000.-EUR+áfa/m3 anyag. Ennek számítása egyszerű, ha tudjuk, hogy a falak 10cm vastagok, a födémek általában 16cm, a magas tetőknél 14cm-rel lehet számolni, akkor kapunk egy jó közelítőt. Persze terv birtokában szívesen adunk ajánlatot díjmentesen. A gyártmánytervezés után ÁRGARANCIÁS ajánlattal szolgálunk.